streda 6. apríla 2011

Waleský rarebit (welsh rarebit)

Veľmi jednoduchý recept na predjedlo alebo snack. Nie je nutné držať sa presne receptu, ja osobne rád skúšam rôzne druhy cheddaru a samozrejme rôzne druhy piva - od "zlatého šandardu" Pilsner Urquell až po rôzne tmavé pivá. 


INGREDIENCIE
2 pl          masla
2 - 4 pl     piva - výber piva je kapitola sama o sebe
200 g        strúhaný cheddar
1 pl          múky
1-2 čl       horčice
1 čl         worchester omáčky
  -           soľ
  -           čierne korenie



POSTUP
1. V panvici roztopíme maslo a poprášime múkou. Chvíľu pražíme tak aby múka nestihla zhnednúť.


2. Pridáme syr, pivo a miešame kým sa syr nerozpustí. 
3. Dochutíme horčicou, "vorčestrom", okoreníme a ak je potrebné tak dosolíme.

4. Medzitým si opečieme dva - tri krajce chleba.
5. Hotovú zmes rozotrieme na hrianky a dáme zapiecť do rúry alebo pod gril až kým sa na povrchu nezačne pekne pripekať.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára