utorok 5. apríla 2011

Crêpes - tradičné francúzske palcinky

120 g     hladkej múky
1 ks       vajce
1 ks       vaječný žĺtok
300 ml  mlieka (časť mlieka môžeme nahradiť sódou)
1 pl       oleja
   -         štipka soli
   -         krupicový cukor na posypanie
   -         citrónová šťava
   -         olej na pečenie


1. Do misy preosejeme múku, vyhĺbime do nej jamku a pridáme soľ, vajce, žĺtok a trochu mlieka
2. Rozšľaháme vajce s mliekom a postupne zapracujeme s múkou
3. Keď má zmes hustotu krému dobre ju vyšľaháme, pridáme olej a mlieko a vymiešame.
4. Prikryté necháme 30 min. odležať v chladničke.
5. Približne 1 pl cesta nalejeme na rozpálenú panvicu ktorú sme predtým potreli tenkou vrstvou oleja a pecieme cca 1 min. Keď je vrchná strana palacinky "suchá" tak ju pomocou obracačky obrátime na druhú stranu. Pečieme ďalšiu minútu
6. Placinky poprášime cukrom, pokvapkáme citrónom a podávame teplé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára